*** Водещите вечерни новини на 24 февруари ***   В момента единственият

...
*** Водещите вечерни новини на 24 февруари ***
 
В момента единственият
Коментари Харесай

Водещите новини! Украинците у нас: „Спрете Путин! Спрете войната!“; дрон на САЩ лети над България

*** Водещите вечерни вести на 24 февруари ***

 

В момента единственият боен дрон над Украйна е американският USAF Northrop Grumman RQ-4B (регистрация 09-2039, повиквателна FORTE12), който е над Черно море и е минал няколко пъти над България.

Три разследващи самолета са над Полша.

***

Към момента над 300 български жители са потърсили помощ за евакуация, като не престават позвъняванията от тяхна страна към Ситуационния център на Министерство на външните работи и двете ни дипломатически представителства в Украйна.

***

***

Два рейса потеглят в 13:00 и 14:00 часа на следващия ден от българското консулство в Одеса и в тях ще са първите две групи евакуирани българи. Това заяви пред bTV консулът ни в града Светослав Иванов.

***

***

Българските жители, които се намират на територията на Украйна и желаят да бъдат евакуирани, могат да осъществят връзка и с дирекция " Ситуационния център " на Министерство на външните работи на Република България посредством имейл адрес:  [email protected]

При потребност от подпомагане българските жители в Украйна могат да се обръщат към:

1. Българското посолство в Киев на следните телефонни номера: +380 44 235 4389; +380 44 235 2202, както и на дежурни телефонни номера в извънработно време: +380 44 246 7237, +380 44 246 7672,

2. Генералното консулство в Одеса на следните телефонни номера: +380 48 7466 554; +380 48 746 65 58 ; +380 48 746 63 75, както и на дежурен телефон за незабавни случаи в извънработно време: +380 68 293 0048.

3. Сигнали могат да се подават и на имейл адресите на задачите ни в Украйна: [email protected]; [email protected]

***

Десетки живеещи у нас украински жители и солидарни с тях българи блокираха придвижването пред посолството на Руската федерация у нас в София.

С плакати: „ Спрете Путин! Спрете войната! “ те се оповестиха срещу съветската военна интервенция на територията на родината им.

***

Българските хотелиери и ресторантьори са подготвени да настанят българските бежанци от Украйна в местата за настаняване и поддържат концепцията на премиера Кирил Петков това да се случи с финансовата поддръжка на страната. Това заяви зам.-председателят на БХРА Веселин Налбантов, съобщи БТВ.

***

„ Тази по този начин наречена военна интервенция в действителност не е военна интервенция в обособени региони на Донецка и Луганска области. Това е най-обикновена война на територията на Украйна “.

***

***

Британският министър председател Борис Джонсън стана първият западен водач, който дефинира съветския президент Владимир Путин като „ деспот “, оповестява кореспондентът на bTV Новините в Лондон.

В обръщението си министър-председателят позволи опция за военни дейности в отговор на нашествието в Украйна.

„ Най-лошите ни страхове към този момент са действителност и всичките ни предизвестия се оказаха трагично правилни “, съобщи Джонсън в послание.

***

***

Видео! 

***

„ Русия атакува Украйна по лицемерен и гибелен метод, както направи Нацистка Германия по време на Втората международна война “, сподели Зеленски по време на брифинг.

Държавният глава също по този начин прикани руснаците да излязат по улиците, с цел да стачкуват против тази война.

***

Има партии, като „ Възраждане, които са срещу глобите против Русия. Отказват да гласоподават и си държат на тяхното си, че наказания против Русия щели да са против българския интерес. 

***

„ В проекта се планува разполагане на сили за бързо реагиране за отбрана на съдружниците ", това сподели генералният секретар на Алианса  Йенс Столтенберг.

„ Ние обсъдихме обстановката. Постоянните представители, откакто получиха рекомендации от страна на военните съветници се договориха да задействат нашия  отбранителен проект, който планува разполагане на сили за бързо реагиране в членки на Пакта “.

***

Китайците употребяват обстановката, с цел да се заиграват с така и така опънатите нерви на света. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР